20 januari 2021 - 28 februari 2021

Jacques Tange - Solo exhibition

Waar: Hoogstraat 85
Wanneer: Van 20 januari t/m 28 februari
Hoe laat: wo t/m za 10 - 18 u, zo 13 - 18 u 
Op afspraak: e-mail naar info@openartexchange.com
Check: www.openartexchange.com

 

 

De nieuwe solotentoonstelling van Jacques Tange bekijk je van 20 januari t/m 28 februari bij OpenArtExchange.

Ter ere van zijn 35-jarig jubileum als kunstenaar is er een retrospectief samengesteld uit verschillende periodes in zijn carrière.

WATCHING THE TIME GO BY
In Tange's retrospectief komen verschillende thema's aan bod, die een belangrijke rol spelen in zijn veelal gestileerde & figuratieve pasteltekeningen, schilderijen en sculpturen met repeterende patronen.

Met milde ironische humor en een geheel eigen verbeeldingskracht observeert hij de relatie tussen man en vrouw, de jungle en het isolement van de mens, alsmede andere maatschappelijke thema's die in de loop van zijn lange carrière de revue passeerden.

Geïnspireerd door de verlichte handschriften uit de middeleeuwen, kunstenaars als Chagall en Matisse en het weidse Zeeuwse landschap, creëert Tange met uitgebalanceerde composities, sterke lijnen en heldere kleuren een wereld die even herkenbaar als vreemd is.

Een gesloten, voyeuristische wereld, licht en luchtig maar met een onmiskenbaar melancholisch randje. Een wereld bevolkt door archetypen en metaforen, die in combinatie met zijn vaak poëtische titels de kijker in dubio achterlaat.

   

JACQUES TANGE
Jacques Tange is gedurende zijn 35-jarige carrierre op vele wijzen erkend in eigen land en ver daarbuiten. In 2005 werd hij nationaalkunstenaar van het jaar en ook dit jaar was hij een van de genomineeerden.

Het werk van Tange is over de hele wereld tentoongesteld en in vele(inter)nationale collecties en publicaties opgenomen, waaronder het Stedelijke Museum in Schiedam en andere musea in binnen- en buitenland.

 


Aanmelden