Loopuyt Dry Gin wordt in Schiedam gestookt door master distiller Jaco van der Leun. In de zomer van 2013 is de ontwikkeling van deze gin gestart.
Er is bijna 6 jaar gewerkt aan het recept om te komen tot het huidige resultaat. Alle 12 botanicals (kruiden, bessen, zaden en schillen) worden apart gestookt.
Ingrediënten
- Jeneverbessen zijn ondenkbaar. De naam Gin verwijst rechtstreeks naar de jeneverbes. Jeneverbessen spelen daarom en belangrijke rol.
- Lavendel heeft een mooie bloemige en kruidige geur die zeer geschikt is voor gin. Werken met Lavendel is een feest.
- Sinaasappel en grapefruitschil geeft een explosie van frisheid. De frisheid van Loopuyt Gin is voor een belangrijk gedeelte afkomstig van sinaasappel en grapefruitschil.
- Kinabast: Houtig en droog in de afdronk. Mooi tegenwicht voor de bloemen en vruchten.
- Nootmuskaat geeft iets prikkelends, een wat zwaardere toon die zorgt voor meer bite.
- Verse framboos is de subtielste van alle componenten. Framboos geeft de Loopuyt Gin iets vriendelijks. De framboos haalt de ruwe randjes weg. Het polijst de geur en smaak tot één mooi afgerond geheel.
- Cardamon geeft naast een prettige geur ook een zoetige smaak, wat de aangenaamheid van de gin verhoogt.
- Inca bessen, moerbeibessen, en gojibessen zorgen ze voor subtiliteit en een vleugje zoetigheid. Zonder deze componenten mist de gin zijn ronde smaak en prettige afdronk.
- Koriander geeft de gin een stevig karakter en zorgt voor een verrassend frisse en kruidige geur.